OGSM overzicht

Dit is het overzicht van de OGSM. Je ziet in één oogopslag de ambitie, doelstellingen en strategische keuzes. En je kunt ook snel de indicatoren en acties bekijken.

Onderdelen van de OGSM

Ambitie

Bij de ambitie zie je:

• De titel van de ambitie.
  • De status van de OGSM in de vorm van de kleuren van een verkeerslicht: groen, oranje, rood.
  • Labels die aan de ambitie zijn toegevoegd.
  • De eigenaar.

Doelstellingen

Bij een doelstelling zie je:

• De titel van de doelstelling.
  • De uiteindelijke streefwaarde, de eenheid en de streefdatum van de doelstelling.
  • De status van de doelstelling in de vorm van de kleuren van een verkeerslicht: groen, oranje, rood.
  • Labels die aan de doelstelling zijn toegevoegd.

Strategische keuzes

Bij een strategische keuze zie je:

• De titel van de strategische keuze.
  • De status van de strategische keuze in de vorm van de kleuren van een verkeerslicht: groen, oranje, rood.
  • Labels die aan de strategische keuze zijn toegevoegd.
  • De initialen van de eigenaar van de strategische keuze.

Indicatoren

• Klik op een strategische keuze. De strategische keuze wordt uitgeklapt. Je ziet nu ook de indicatoren en de acties.
  • Klik op het pijltje omhoog, onderaan de strategische keuze, om deze weer in te klappen.

Bij een indicator zie je:

• De titel van de indicator.
  • De uiteindelijke streefwaarde, de eenheid en de streefdatum van de indicator.
  • De status van de indicator in de vorm van de kleuren van een verkeerslicht: groen, oranje, rood.
  • Labels die aan de indicator zijn toegevoegd.
  • De initialen van de eigenaar van de indicator.

Actie

Bij een actie zie je:

• De titel van de actie.
  • De status van de actie in de vorm van de kleuren van een verkeerslicht: groen, oranje, rood.
  • Labels die aan de actie zijn toegevoegd.
  • De startdatum van de actie. Als de startdatum in het verleden ligt en de actie is nog niet gestart dan wordt is deze rood.
  • De deadline van de actie. Als de deadline in het verleden ligt en de actie is nog niet afgerond dan wordt deze rood weergegeven.
  • De initialen van de eigenaar van de indicator.
  • De voortgang in de vorm van een balkje van 0 tot 100 procent.

Items toevoegen

• Klik op de de link 'Toevoegen'. Bijv. 'Doelstelling toevoegen'.
  • Typ de titel van het item.
  • Klik op 'Opslaan' of druk op <Enter> om het item op te slaan.
  • Je kunt nu direct een nieuw item toevoegen. Of klik op 'Annuleren' of buiten het formulier om geen nieuw item meer toe te voegen.

Nadat je een item hebt toegevoegd kun je deze bewerken om de details in te voeren.

Details van een item bekijken en bewerken

• Klik op een item om de details te bekijken.

Als 'Administrator' van het team of als eigenaar van het item kun je het ook bewerken. Alle leden van het team (behalve 'Kijkers') kunnen reageren op het item.

Items verslepen

Je kunt items eenvoudig naar een andere positie in de OGSM verslepen. Zo verander je bijvoorbeeld de volgorde van de acties of je verplaatst een doelstelling naar de indicatoren.

• Ga met de aanwijzer op het item staan.
  • Houd de muisknop ingedrukt en versleep het item naar de juiste positie. Laat de aanwijzer weer los.

Werkbalk: weergave en filter

Weergave

• Klik in de werkbalk op 'Weergave' en selecteer de gewenste weergave:
    • Uitgebreid: overzicht van de OGSM, incl. details bij elk item.
    • Compact: past het plan daadwerkelijk op één pagina?

Bladwijzer

Maak bladwijzers aan om snel naar een overzicht terug te keren. Stel eerst de filters en sortering in, en klik dan op 'Huidige weergave opslaan'.

Filter

Hiermee kun je de resultaten filteren. Als een filter actief is zie je dat in de werkbalk. Klik op het kruisje om alle filters te verwijderen.