Status van voorbereiding monitoren

In de voorbereiding op de doen- en bijstuursessies moeten de actie- en strategie-eigenaren rapporteren over de voortgang en de resultaten. Als proceseigenaar kun je eenvoudig in de gaten houden wat de status hiervan is.

Het overzicht 'Status proces' is nog niet in elke omgeving beschikbaar. Neem contact op met je beheerder of contactpersoon als je hier vragen over hebt.

  • Ga naar de pagina 'Status proces'.

  • Selecteer de OGSM's waarvan je de status wil bekijken.

Op de pagina zie je nu de informatie over de eerstvolgende sessie.

Status van doensessie

Voor de doensessie zie je de status van de acties. Je ziet het aantal acties op groen, oranje en rood en het aantal acties zonder voortgangsrapportage. Het systeem kijkt hierbij naar de voortgangsrapportages van de afgelopen 30 dagen of sinds de vorige sessie.

  • Klik op de link 'Bekijk items zonder rapportage' om te zien welke acties nog geen actuele voortgangsrapportage hebben.

Status van bijstuursessie

Voor de bijstuursessie zie je de status van de strategische keuzes, indicatoren en acties. Voor de strategische keuzes kijkt het systeem naar de voortgangsrapportages van de afgelopen 90 dagen of sinds de vorige bijstuursessie.

  • Klik op de link 'Bekijk items zonder rapportage' om te zien welke strategische keuzes, indicatoren of acties nog geen actuele voortgangsrapportage hebben.

Worden we steeds beter?

Op de pagina 'Status proces' staat een grafiek met de titel 'Actualiteit van de rapportages'. In de grafiek zie je per maand hoe goed de voorbereiding van het team is geweest. Je ziet steeds het percentage items met een actuele voortgangsrapportage of meting.

  • Strategische keuze en indicatoren: een voortgangsrapportage of meting is actueel als deze is toegevoegd na laatste bijstuursessie of minder dan 90 dagen geleden.
  • Acties: een voortgangsrapportage is actueel als deze is toegevoegd na laatste doensessie of minder dan 30 dagen geleden.

Met deze grafiek kun je in de gaten houden of jullie steeds beter worden in het bijhouden van de voortgang en de resultaten.

Agenda

In dit onderdeel zie je de geplande doen- en. bijstuursessies. De beheerder van het team kan deze sessies inplannen.

Still need help? Contact Us Contact Us