Trendlijst bewerken

Als Administrator van de groep kun je de trendlijst bewerken.

Trends importeren uit macrotrends en brainstorm

De deelnemers hebben relevante macrotrends geselecteerd en nieuwe trends benoemd tijdens de brainstorm. Je kunt deze trends toevoegen aan de trendlijst.

• Klik op de knop 'Kopieer trends naar lijst'.

Je kunt de lijst nu bewerken tot de trendlijst.

Trendlijst bewerken

Volgorde wijzigen

• Ga met de aanwijzer naar de trend die je wilt verplaatsen. Ga op de drie puntjes staan.
  • Sleep de trend naar de juist positie.

Trend bewerken

• Ga met de aanwijzer naar de trend die je wilt bewerken.
  • Klik op de knop met het potloodje. Deze verschijnt rechtsonder de trend.
  • Bewerk de titel en/of de beschrijving.
  • Klik op 'Opslaan'.

Trend verwijderen

• Ga met de aanwijzer naar de trend die je wilt verwijderen.
  • Klik op de knop met de prullenbak. Deze verschijnt rechtsonder de trend.
  • Klik op 'OK' om het verwijderen te bevestigen.

Nieuwe trend toevoegen

• Klik op de knop 'Nieuwe trend'.
  • Typ de titel van de trend.
  • Typ een korte omschrijving van de trend. Je kunt aan de omschrijving ook afbeeldingen of bestanden toevoegen.
  • Klik op 'Opslaan' om de trend toe te voegen aan de lijst.

Trendlijst opslaan

Als je klaar bent met bewerken kun je de trendlijst opslaan. Je hebt de volgende mogelijkheden:

• Publiceer als nieuwe versie: De trendlijst wordt gepubliceerd. Er wordt een nieuwe versie aangemaakt.
  • Opslaan als concept: De trendlijst wordt opgeslagen, maar nog niet gepubliceerd. De laatste wijzigingen zijn nog niet zichtbaar voor deelnemers.
  • Versie bijwerken: De wijzigingen worden opgeslagen in de huidige versie. Er wordt geen nieuwe versie gepubliceerd. Dit is bijvoorbeeld handig bij het corrigeren van een typfout.

Versie verwijderen

Je kunt een reeds gepubliceerde versie als volgt verwijderen:

• Ga naar de versie die je wilt verwijderen.
  • Klik op de knop 'Versie verwijderen'.
  • Klik op 'OK' om het verwijderen te bevestigen.