Overzicht van rollen en rechten

Gebruikers van het platform hebben een rol waaraan bepaalde rechten zijn toegekend. Elke gebruiker heeft een rol op het platform en een rol voor elk team waar hij of zij toegang tot heeft.

Rollen en rechten op het platform

We onderscheiden twee rollen:

• Beheerder
  • Deelnemer

Beheerder van het platform

De beheerder kan instellingen wijzingen:

• Algemene instellingen, zoals:
    • De naam en de taal van het platform.
    • Een aan- en uitzetten van de updatemail.
    • Logo en kleuren.
  • Gebruikersbeheer:
    • Toevoegen en bewerken van gebruikers.
    • Uitnodigingen aan gebruikers versturen.
    • Frequentie van updatemail wijzigen voor gebruikers.
    • Beheer van de rollen van gebruikers op het platform.
    • Beheer van de rollen van gebruikers in alle teams.
    • Beheer van gebruikersgroepen.
  • Beheren van de organisatiestructuur.
  • Aanmaken en bewerken van quickscans.
  • Toegang tot de API.
  • Beheer van centrale labels.

Deelnemer

Een deelnemer heeft toegang tot het platform, maar kan geen instellingen wijzigen. Wel kan een deelnemer de rol 'Beheerder' hebben binnen een team en daar wel instellingen wijzigen.

Rollen en rechten in een team

Gebruikers hebben een rol in de teams waar ze toegang tot hebben. Deze rol kan verschillen per team. We onderscheiden vier rollen:

• Kijker
  • Reageerder
  • Deelnemer
  • Beheerder

Kijker

Een kijker kan alle content bekijken, maar niets wijzigen of toevoegen.

Voor de OGSM's kan de platformbeheerder instellen wat de kijker kan zien:

• De volledige OGSM.
  • Wel of niet de status van items (verkeerslichten).
  • Wel of niet de voortgangsrapportages bij items.
  • Wel of niet de acties.

Deze instellingen gelden voor alle OGSM's op het platform.

Reageerder

Een reageerder kan reacties plaatsen, maar geen content toevoegen of wijzigen.

Deelnemer

Een deelnemer kan:

• Items aanmaken in de tools, zoals brainstorms en de OGSM.
  • Items wijzigen:
    • In OGSM: alle items wijzigen als de status van de OGSM op 'Concept' staat.
    • In OGSM: alleen de items waarvan de gebruiker eigenaar is of de items zonder eigenaar.
    • In overige tools: items die de eigenaar zelf heeft aangemaakt.

Beheerder van het team

De beheerder van het team kan:

• Gebruikers toegang geven en hun rol beheren.
  • De indeling van het team wijzigen (naam en tabjes).
  • Tools toevoegen en verwijderen.
  • Items wijzigen:
    • In OGSM: alle items wijzigen, ook als deze geen eigenaar is van een item.
    • In overige tools: alle items wijzigen.